Αναζητηση
0
Καλαθι Αγορων

Κυρια Αρθρα

νεα ερευνα απο την bmj για το κοψιμο του καπνισματος
Νέα έρευνα με δείγμα 160.000 χρήστες Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα έχουν διχάσει καπνιστές και μη.  Από τη μία, υπάρχουν αυτοί που ισχυρίζονται πως είναι πιο υγιεινά από τα κανονικά τσιγάρα αλλά όχι εντελώς αθώα, ενώ άλλοι θεωρούν πως η δημοφιλία τους έλκει μη καπνιστές στη χρήση τους ή νομίζοντας πως είναι πιο υγιεινά, κάνει τους καπνιστές να μην προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα.  Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο BMJ έρχεται να δώσει λίγο περισσότερο φως σε αυτό το σχετικά νέο προϊόν. Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα 160.000 ανθρώπων σε διάστημα 15 ετών. Ανακάλυψαν λοιπόν πως οι καπνιστές που..
Η ιστορια του ηλεκτρονικου τσιγαρου
Η ιστορία του ηλεκτρονικού τσιγάρου από το 1963 μέχρι σήμερα Το ηλεκτρονικό τσιγάρο κατάφερε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατομμυρίων καπνιστών από όλο τον κόσμο και να τους προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Η ομοιότητά του με το παραδοσιακό τσιγάρο, το χαμηλό κόστος και η τεχνολογική υπεροχή του το έκαναν να διακριθεί ανάμεσα σε όλα τα άλλα προϊόντα εναλλακτικού καπνίσματος, ενώ οι αναλυτές προβλέπουν ότι οι πωλήσεις του θα ξεπεράσουν τις πωλήσεις των παραδοσιακών τσιγάρων, το αργότερο μέσα στην επόμενη δεκαετία. Η πορεία του ηλεκτρονικού ..
σοβαρη ελλειψη γνωσης ελληνων ιατρων για το ατμισμα
Επιστημονική μελέτη: Σοβαρή έλλειψη γνώσης των Ελλήνων ιατρών για το κάπνισμα και το ηλεκτρονικό τσιγάρο Σημαντικές ελλείψεις στην γνώση των επαγγελματιών υγείας στην Ελλάδα, ιατρών και νοσηλευτών, για το κάπνισμα αλλά και το ηλεκτρονικό τσιγάρο διαπιστώθηκε σε μελέτη που δημοσιεύτηκε σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό από τις ερευνητικές ομάδες της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.  700.000 θάνατοι από το κάπνισμα καταγράφονται ετησίως στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα καπνίζουν σχεδόν 4 στους 10 Έλληνες άνω των 15 ετών. Σημαντικό ρόλο για την αντιμετ..
Η Νεα Ζηλανδια Υπερ του ηλεκτρονικου τσιγαρου
Στη μάχη για τη νομιμοποίηση του ατμίσματος ως εναλλακτική λύση στις αυξήσεις του φόρου στα προϊόντα καπνού ρίχνονται ένας ερευνητής υγείας και ένας οικονομολόγος στη Νέα Ζηλανδία. Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η κυβέρνηση της χώρας θα προχωρήσει σε σημαντικές αυξήσεις στους φόρους των τσιγάρων προκειμένου να κόψουν οι καπνιστές το κάπνισμα. Το κόστος ενός πακέτου των 20 τσιγάρων αναμένεται να φτάσει τα 30 δολάρια Νέας Ζηλανδίας (ή 19,50 ευρώ) μέχρι το 2020, αλλά ορισμένοι ερευνητές λένε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι οι τρέχουσες πολιτικές, συμπεριλαμβανομένου του φόρου αύξησης στον καπνό, δεν..
Το ηλεκτρονικο τσιγαρο συνταγογραφειται απο γιατρους
Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αγγλίας (Royal College of Physicians) σε  ανακοίνωσή του αποφαίνεται ότι «υπάρχουν επαρκή στοιχεία που καταδεικνύουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι σε μεγάλο βαθμό πιο ασφαλή από το συμβατικό κάπνισμα και ότι βοηθούν πολύ στη διακοπή του καπνίσματος», ενώ στην 200σελιδη αναφορά του εγνωσμένου βρετανικού οργανισμού (διαβάστε την στο πρωτότυπο εδώ) επισημαίνεται επίσης ότι «με τους σωστούς ελέγχους και τα σωστά μέτρα, το άτμισμα θα μπορούσε να βελτιώσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων». Οι φόβοι, δε, ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να αποτελέσει τον προθάλαμο για το κάπν..
Το ηλεκτρονικο τσιγαρο λιγοτερο επιβλαβες
Ο Ιταλός επιστήμονας Riccardo Polosa, ειδικός στην ιατρική σε θέματα εθισμού στον καπνό σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ecigarettedirect.co.uk αναλύει με βάση δικές του και διεθνείς μελέτες τα βασικότερα πορίσματα που δίνουν απαντήσεις σε όσα ακούγονται κατά καιρούς για τις επιπτώσεις της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην υγεία. Ακολουθεί η απόδοση της συνέντευξης: Ερώτηση: Πρόσφατες μελέτες καταδεικνύουν αυξημένα επίπεδα χρώμιου και νικελίου στα υγρά αναπλήρωσης, καθώς και άλλα μέταλλα. Πόσο θα πρέπει να απασχολούν τους ατμιστές αυτά τα πορίσματα; R.P.: Καθόλου! Τα μέχρι στιγμή..
6,1 εκατομμυρια Ευρωπαιοι εχουν βοηθηθει απο το ατμισμα
Πάνω από 6 εκατομμύρια καπνιστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν διακόψει και πάνω από 9 εκατομμύρια έχουν ελαττώσει το κάπνισμα με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Εθνικού Ινστιτούτου Έρευνας για την Υγεία της Γαλλίας. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Addiction, ανέλυσε στοιχεία από το Ευρωβαρόμετρο του 2014 σχετικά με το κάπνισμα και τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, 48,5 εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν η..
Η διακοπη καπνισματος βοηθα ολες τις ηλικιες
Ο κίνδυνος εμφάνισης  προβλημάτων υγείας που οφείλονται στο κάπνισμα, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου και των καρδιακών και αναπνευστικών προβλημάτων, μπορεί να ελαχιστοποιηθεί με τη διακοπή του καπνίσματος. Η διακοπή του καπνίσματος σε νεότερη ηλικία βελτιώνει ακόμα περισσότερο την υγεία των ανθρώπων.  Άνθρωποι που κόβουν το τσιγάρο μειώνουν κατά 30-50% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα μετά από δέκα χρόνια συγκριτικά με αυτούς που εξακολουθούν να καπνίζουν. Μειώνουν στο μισό τον κίνδυνο καρκίνου του στόματος ή του οισοφάγου σε χρονικό διάστημα πέντε χρόνων από τη διακοπή του καπν..
Ασφαλες για τους παθητικους καπνιστες
Το κλασικό κάπνισμα όπως το γνωρίζουμε ως σήμερα αποτελεί βέβαια ατομική συνήθεια, αλλά έχει και μια κοινωνική διάσταση, αφού ενδέχεται να επιφέρει προβλήματα υγείας και σε όσους υφίστανται άθελά τους τον ανθυγιεινό καπνό, πέραν των αδιαμφισβήτητων συνεπειών στην υγεία του ίδιου του καπνίζοντος. Όταν, πριν από 10 χρόνια, το ηλεκτρονικό τσιγάρο έκανε την εμφάνισή του στο εμπόριο, ήταν λογικό να εγερθούν τα ίδια ερωτήματα και γι’ αυτό. Άραγε ήταν πιο υγιεινό και ασφαλές σε σχέση με το τσιγάρο με καπνό; Και αν ναι, ίσχυε το ίδιο και για τα άτομα που βρίσκονται στο περιβάλλον του χρήστη του e..
Το nextsteam στο vapevent 2016
Η εταιρεία Nextsteam ταξίδεψε στο ξακουστό γεγονός ‘’ατμίσματος’’ της Γαλλίας το Vapevent! Το ταξίδι αυτό οργανώθηκε με σκοπό να φέρει νέες γεύσεις και τεχνολογίες από όλο τον κόσμο, πίσω στην Ελληνική πατρίδα. Η εταιρεία μας ήρθε σε επαφή με τους μεγαλύτερους κολοσσούς στο κόσμο του ηλεκτρονικού τσιγάρου και γνώρισε mods, υγρά αναπλήρωσης αλλά και ατμοποιητές που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα στην παγκόσμια αγορά! Η γνώση είναι δύναμη και αυτό επεδίωξε η εταιρεία Nextsteam, δηλαδή να μάθει τα πάντα και να τα φωτογραφήσει για τους φίλους και λάτρεις του εξαίσιου και απολαυστικού ατμίσματος. Γνω..
ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Περίπου 60.000 άνθρωποι, εκ των οποίων 1.500-3.000 είναι παθητικοί καπνιστές, πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ισπανία από ασθένειες που συνδέονται με το κάπνισμα, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.Η έρευνα αυτή της Ισπανικής Επιστημονικής Εταιρείας Μελετών για το Αλκοόλ, τον Αλκοολισμό και άλλους Εθισμούς (Socidrogalcohol) ανακοινώθηκε με την ευκαιρία της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καπνίσματος.Η μελέτη δείχνει ότι το 23,9% των Ισπανών είναι καπνιστές και η χώρα έχει το ένατο υψηλότερο ποσοστό καπνιστών στην Ευρώπη.Ο διευθυντής της Socidrogalcohol Ενρίκε Οτσόα δήλωσε στ..
Εμφάνιση 1 από 11 από 11 (1 Pages)